ZUID’S TROUWE VIERVOETER: HARLEY

door | mei 6, 2024

De charmante Labradoodle Harley (12) is gezien
zijn leeftijd zo goed als ‘vintage’. Drie jaar geleden adopteerde de Amsterdamse confidence coacher, Christie de lieve Harley uit Washington van de vriend van haar moeder. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk en geloof het of niet, zelfs als Christie op date gaat, komt Harley mee.

ADOPTIE

“Honden zijn altijd een deel van mijn leven geweest. Voorheen had ik twee Jack Russels die ik samen met mijn moeder opvoedde. De laatste is in 2018 overleden. Na zijn overlijden zijn mijn moeder en ik er nooit meer aan begonnen, het is toch een grotezorg. Totdat mijn moeder een vriend kreeg die een hondje had, Harley. Hij was altijd onderweg en aan het reizen, dus dat vond Harley minder leuk. Eerst kwam die in de weekenden logeren, dat werd steeds regelmatiger en langzamerhand heb ik hem geadopteerd, nu woont hij bij mij.”

 

WENNEN AAN EEN NIEUW BAASJE
“Harley is nu drie jaar in mijn leven, maar het voelt alsof ik hem al veel langer ken. We zijn echt beste maatjes geworden. Ik ben dol op knuffelen en kruip vaak helemaal in zijn hondenmand om hem te omhelzen. In het begin merkte ik dat hij dat niet gewend was, maar inmiddels vindt hij het heel fijn en laat hij mij veel meer toe. Toen hij jonger was, heeft hij de ‘basic’ gewoontes al aangeleerd gekregen. Af en toe leer ik hem nog nieuwe dingen, dat vindt ‘ie leuk. Zo kijkt hij altijd eerst naar mij voordat hij oversteekt.”

Christie en Harley
Advertentie
harley

SOCIALE VLINDER
“We wandelen ontzettend veel, daar wordt
Harley heel
happy van. Je kunt ons vaak vinden in Amsterdam-Zuid, wandelend door de Beethovenstraat en in het Beatrixpark. Ik kan dat gemakkelijk combineren met boodschappen doen op Gelderlandplein. Bij de slager kennen ze hem inmiddels goed, daar krijgt hij zelfs een stukje rosbief! Harley kan overigens écht niet alleen zijn, dat is soms een uitdaging. Gelukkig is het regelen van een oppas eenvoudig. Als ik weg ben en mijn zoon is thuis, is Harley bij hem. Dat gaat heel soepel. Mijn zoon is ook goed met hem, die twee zijn echt dol op elkaar. Gek genoeg slaapt Harley liever niet op bed, terwijl de meeste honden dat wel willen. Hij houdt echt van zijn mandje, dus dat is ook wel een pluspunt voor mij, haha!”

BESCHERMENDE HOND
“Omdat Harley echt niet graag alleen is, gaat hij overal mee naartoe. Zo nam ik hem onlangs zelfs mee op een date! We gingen wat eten bij hem thuis en zaten daarna op de bank. Toen kwam Harley er lekker bij zitten. Hij bleef mijn date continu aankijken, dat hield hij de hele avond vol. Hij bedoelde het beschermend, haha! Het was ook best hilarisch natuurlijk, want normaal gesproken doet hij dat nooit. Hij wilde echt duidelijk maken: ‘Blijf uit de buurt van mijn baasje, dat is mijn vrouwtje!” <