De IJsboutique

 

De zomer is in volle gang. Of het nu keihard plenst, of de thermometer de 36 graden aantikt, een Italiaans schepijsje gaat er altijd wel in. Met maar liefst elf ijssalons in Amsterdam-Zuid is er in ieder geval voor ieder wat wils! Van vegan ijs en frozen yoghurt tot authentieke ambacht; wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

 

Massimo Gelato

 

Massimo Gelato
Van Ostadestraat 147

Bij Massimo Gelato wordt het ijs gemaakt van biologische melk van lokale boerderijen. Eigenaar Massimo Bertonasco heeft de recepturen van zijn oma (nonna) overgenomen en die zijn nu voor iedereen te proeven! Leuk weetje: Restaurant Spaghetteria koopt het citroenijs van Massimo voor hun heerlijke scroppino’s. Vandaar dat ze zo lekker zijn!

 

Venetië IJs
Scheldestraat 68

Menig Amsterdammer zweert bij de heerlijke ijsjes die hier geserveerd worden. De ijssalon wordt gerund door Italianen en staat bekend als een authentieke zaak waar heerlijke Italiaanse bollen over de toonbank rollen!

 

IJscypje

 

IJscuypje
Eerste van der Helststraat 27, Amstelveenseweg 218 & Beethovenstraat 40

IJscuypje is niet meer weg te denken uit Amsterdam. De eerste zaak werd geopend in De Pijp, vlakbij de Albert Cuypmarkt, wat de aanleiding heeft gevormd voor de naam IJcuypje. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van vruchten uit de omgeving en al het ijs is zonder toegevoegde kleurstoffen. Dat moet natuurlijk geproefd worden!

 

Pisa IJs

Scheldeplein 22

Deze ambachtelijke ijssalon schept al ijs sinds 1935. In de afgelopen maanden is de ijssalon verbouwd en geheel vernieuwd. Gelukkig is het ijs niet veranderd en kunnen we ook ein-de-lijk hier weer genieten van een heerlijk ijsje. Goed nieuws, ook dit jaar is er weer een liter ijs te halen voor veertien euro zodat je ook thuis altijd een Pisa ijsje uit de vriezer kan toveren!

 

Van Soest

 

Van Soest
Zeilstraat 67

Van Soest staat bij velen bekend als de chocoladehemel van Amsterdam. Maar wist je dat je hier ook terecht kunt voor een lekker bolletje Italiaans schepijs? En dat in maar liefst achttien smaken…

 

IJspret
Rijnstraat 184

Ruim tien geleden opende de eerste vestiging aan de Rijnstraat en sindsdien zijn ze een begrip in de Rivierenbuurt! Neem plaats op een van de bankjes voor de deur om lekker in de zon van je ijsje te genieten. Of gluur eventjes naar binnen en kijk mee hoe het ijs wordt bereid!

 

IJSCO

 

IJSCO
Van Baerlestraat 51

Vorig jaar is ijssalon IJSCO geopend in de Van Baerlestraat. In deze trendy ijssalon verkopen ze niet alleen ijsjes gemaakt van koemelk, maar bieden ze ook veganvarianten! Deze met Bueno ziet er in ieder geval onweerstaanbaar uit, nietwaar?

 

IJssalon Da Vinci Amsterdam
Stadionplein 251

Vanuit de hoofdvestiging in Amstelveen wordt hier iedere dag vers ijs geleverd. In een kiosk op het Stadionplein kan je heerlijk genieten van een ijsje met uitzicht op het Olympisch Stadion. Iets te vieren? Kies minimaal twee smaken uit en laat een ijstaart maken met verschillende smaken. Met zo’n bijzondere taart wordt jouw feest niet snel vergeten!

 

De Ijsboutique

 

De IJsboutique
Johannes Verhulststraat 107

Nadat je een heerlijk frietje hebt gegeten bij De Frietboutique, kan je deze voedzame maal afsluiten met een lekker ijsje. De IJsboutique in hartje Oud-Zuid wordt geprezen voor de goede kwaliteit en bijzondere smaken, denk bijvoorbeeld aan hazelnootschuimtaart, key west lemon pie of champagne! Welke smaak kies jij?

 

YoYo's Ice Corner

 

YoYo’s Ice Corner
Rijnstraat 58

YoYo’s Ice Corner staat voor Youssra’s Yoghurt en ijs. Nadat Youssra zelf in drie ijszaken heeft gewerkt, besloot ze op haar twintigste een eigen ijswinkel te openen. Sinds 2016 is haar droom werkelijkheid geworden! Afgelopen maand is ook een tweede winkel geopend op het Hugo de Grootplein. Ze verkoopt niet alleen schepijs, maar ook frozen yoghurt die je met verschillende toppings kan versieren. Onweerstaanbaar lekker!

 

Lees ook over de leukste botanische en groene plekken in Amsterdam Zuid, 6x openbare jeu de boules plekken of 9x festivals in Amsterdam-Zuid.

 

Tekst: Bobbie Kleijn